too weird to live, and too rare to die

Jag har det oförskämt bra. Snart får ni lite bilder och lite liv. Snart. I morgon väntar min överraskings - studentpresent från Moa! Jag ska sova nu så jag laddar på med energi! Undrar var man hamnar i morgon??





So long, SUCKERS!


En ledig dag, tack för vädret...

Idag är en riktig inne-mysdag. Synd att jag inte har någon att mysa med bara!! Jag var ledig igår och idag. Idag ska jag bara ta det lugnt, eller ja, med det här vädret känns det inte som att man blir manad till så mycket annat för den delen. Jag har varit och hämtat ut lite böcker åt Emil and that's all. Vid fem-tiden blir det nog en promenix med Tommy. Han är en bra person att bolla idéer, funderingar och problem med. Dagens intag av näring har varit i form av en mysfrulla med mamma och pappa som har första lediga dagen av de 4 veckor de har framför sig. Själv jobbar jag i morgon och åtta dagar framåt tills min nästa lediga dag. Jag klagar inte, mitt jobb är erfarenhet. Jag gillar erfarenheter (OCH PENGAR). Jag har alltid skrivit "imorgon" i ett ord, men nu har jag lärt mig att man faktiskt skriver  " i morgon". "Idag" har alltid känts självklart att skriva ihop men.. hm.... -->
Eftersom ord är något som intresserar mig har jag sökt lite på just detta och hittade följande:

Två ord
Enligt
Språkrådet bör i morgon skrivas isär. Varianten imorgon
är också korrekt, men
det är särskrivning de rekommenderar. Detsamma gäller förstås uttrycket i dag, som också bör skrivas som två ord.

Det kan vara svårt att veta vad som gäller för övriga uttryck med
prepositioner. Ska de skrivas ihop eller isär?

Språkrådet tar upp några enkla tumregler:

Skriv ihop ...
... om den starkaste betoningen ligger på det första ordet, till exempel: alltför ochåterigen.

Skriv isär ...
... om den starkaste betoningen ligger på det andra ordet samt
i övriga fall, till exempel: allt mindre, framför allt, i gång och över huvud taget.

Undantag
Naturligtvis finns det undantag. Det gäller ord som av tradition antingen skrivs isär eller ihop. Nedan följer några exempel.

Skriv ihop ...
... alltigenom, dessförinnan, häromkvällen, ihop (!) och överallt.

Skriv isär ...
...
allt som oftast, före detta och rent ut.

Ja gott folk, där fick ni lite att fundera på. Nu ska jag göra den här dagen till en mysdag ENSAM och jag ska lyckas! Med lite Little Big Planet blir det nog supermysigt . . . Nejdå, jag misströstar inte . . .

// Isabella

It's ma maaan!

Som ni ser kom vi väldigt bra överens redan första gången vi sågs. Sean Connery ville gärna att vi skulle ta ett foto tillsammans men han ville använda sig av sin klassiska pose vilket gör att bilden ser aningen konstig ut. Jag hoppas vi möts någon mer gång i framtiden. Tänk vad man möter för intressanta människor en vanlig dag i London! Jag träffade även . . .



Vi håller handen men det var allt, jag lovar! Ser ni Will Smith som står i bakgrunden o försöker se tuff ut?



. . . Förlåt för att jag försöker göra kaninöron på dig i smyg när du vill se bestämd och tuff ut . . .

// Isabella

Det dukas upp för trerätters hos familjen ...

img_2221 (MMS)

Det dukas upp för trerätters hos familjen Liebgott! :) Stephanie står och lagar mat för fullt i köket, jag har dukat och mamma och pappa firar sin semester genom att chilla i soffan i väntan på maten :) Till förrätt blir det haloumisallad med citronett, huvudrätten blir    rosmaringratinerade rotfrukter med lax i ugn och skagenröra och till efterrätt serveras limemarinerade jordgubbar med söt crème fraiche! MUMMA! // Isabella


Såhär träffade jag min framtida man!

Det var en solig sommardag. Jag var ute och promenerade med min far i centrala London, England. Vi gick in i ett stort hus som såg spännande ut och där, under en spotlight så stod han. MIN FRAMTIDA MAKE. Jag har inte velat visa några bilder på oss tillsammans än så länge för jag är rädd att det kan väcka vissa starka reaktioner då det är en ganska stor åldersskillnad mellan oss. Vi kommer ju även från olika områden med olika bakgrund och så olika erfarenheter. Det finns så mycket i hans liv som han upplevt och jag inte har. Han har varit med om SÅ mycket mer än mig!! Inte nog med detta så är han "aningen" välkänd i många kretsar och har ett högt anseende. Jag är fortfarande osäker på om kan anpassa mig till hans liv. Vem tror ni att det kan vara?

// Isabella

P-P-Petter

Igår efter jobbet gick jag, Moa (som faktiskt fyllde 18!! Grattis igen!) och Stephanie till trappan där Djungelklubben höll i partyt och Petter uppträdde. Han var ju på torget i industriområdet innan men jag hann inte se det pga jobb och blev jättesur tills jag fick reda på att han senare samma kväll skulle till djungelklubben! Så dit drog jag med Stephanie och Moa vid halv tolv tiden. Vi stannade till strax efter två, då var jag så jäkla trött att jag bara inte orkade vara kvar längre, skulle ju upp och jobba kl nio idag också så det var väl lika bra :) Petter var i alla fall grym att se, äntligen! Har missat honom massa ggr tidigare då han varit i Norrköping. Dock, det är helt annat att se honom live mot om man hör på CD. Uppträdandet var väl mer för att se honom och hans sätt än att lyssna på musiken för tekniken var inte på topp och med fyra rappande killar på scenen blev det något grötigt och lät inte lika snyggt som om man lyssnar på låtarna på CD ;).



Idag har jag än så länge bara jobbat, det var lugnt idag så fick till och med gå lite tidigare :) När jag kom hem slocknade jag direkt och sov i en timme tills Emil ringde. Sitter nu och väntar in Christine som också slutade jobbet nyss och ska komma till stan för att ta en fika med mig :) Är grymt sugen på en ischai på Espresso house!!!



PÖSS
// Isabella

Huvudperson i mina sämsta minnen..


Då vare bokat!

På lördag kl 18.15 gäller det, jag och Amanda ska kura ihop hos och hålla hand på bion när vi ska se sista Harry Potter filmen! :D



Skönt att vara så pass frisk att jag kunde jobba mitt 3,5 timmas pass idag! Nu ska jag göra mig i ordning och sticka till trädgårn där det blir firande av världens bästa Moa Holdajs 18-årsdag... ja, som infaller om... 1 timme och 40 minuter! YEAH! Grattis i förskott gumman!

Fortune Cookies!

Käkade sushi och fick med mig lite lycka!



...



...



...



"A relationship will take on a new dimension"

Hmm... ?

// Isabella

Tisdag den 12 Juli 2011

Uuhuhu, var på vårdcentralen idag. Jag blir så osäker i den där stela, sterila miljön som ändå är fylld av människor som är sjuka, uuhuhu. Obehagligt. Vill gärna duscha tre gånger i rad när jag kommer hem. Nej jag har ingen skräck för bakterier, nästan inte... Blodprov tog jag också, det var tufft, det var en rund liten grej som de satte mot fingret och så small det till och så vare typ klart.

Sitter i soffan och äter jordgubbar, något mojje står och sjunger opera på en av balkongerna. Det låter förjävligt och alla grannar hör det ju men det fattar nog inte hon. Att man hör alla jobbiga snorungar, hostande och kedjerökande grannar, kärringar och allmänt folk som väcker en tidigt på morgonen på ett eller annat sätt är det jobbigaste med att bo i lägenhet. Ja, det och det faktum att vår lägenhet är ganska liten med öppen planlösning. Det gillar jag inte. För jag behöver me-time och då får ingen vara i min närhet, det är tråkigt att stänga in sig i ett litet rum då. Av dessa anledningar kan jag längta tillbaka till huset. Där kunde vi stänga dörrar mellan kök, vardagsrum, hallar och sovrum. Bli avskild i ena halvan av huset liksom. Det var rätt mysigt att kunna stänga dörrarna om köket och sitta där själv eller med någon kompis och prata ostört. Nu när man sitter i köket så är man lika mycket i vardagsrummet ;). Jag vill i alla fall bo i hus när jag blir äldre. Jag skulle inte vilja fastna i lägenhetskomplex där man hela tiden hör andra, dunk dunk av fötter och hammare som slår i väggar i grannlägenheten. Folk som sjunger opera på balkongen... Eller har väldigt högljutt sex för den delen! Men det är ju nästan en kategori för sig. Inte för att det är något fel med högljutt sex då...

Hm, i vilket fall jag ska spela lite LittleBig Planet på PS3an nu, det är sådant jag inte hunnit med när jag gick i skolan.

// Isabella



Bosses fil

Jag frågade precis mamma och pappa som satt vid köksbordet och åt...
"Alltså...Har vi åkt i Bosses fil någon gång?" Varpå jag fick ett asgarv och teorier om att jag måste ha inflammation på fler än ett ställe...
Men saken är den att, jag har ju fan ett, ja, i alla fall vad jag trodde var ett minne av att vi stod i en lång bilkö från eller till Smögen när jag var liten och att filen bredvid var helt tom och att det i asfalten stod "BOSSES FIL". Att pappa blev sur efter ett tag och så struntade han i det och svängde in på den filen så att vi åkte förbi alla i bilkön bredvid och så vinkade vi och skrattade åt dem som stod där som fån när man lika gärna kunde "fuska lite" och svänga över på Bosses fil. Så jag berättade om det här för mamma och pappas varpå, ja, de asgarva åt mig igen o sa att de möjligtvis skämtat om det någon gång när jag var liten. Det måste betyda att jag trodde på dem o återskapat ett minne som inte finns eller att jag helt enkelt har drömt det här och trott stenhårt på att det var ett minne. Helt sjukt. För i förrgår så satt jag i bilen med Tobbe och Emil och Emil sa att man "fasen skulle ha Bosses fil när det är så mycket trafik". Såklart jag fatta att han skämta men samtidigt så kom jag då på det där "minnet" jag har av Bosses fil som jag allt såg när jag var liten! Haha! Jag undrade hur det kunde vara en så välkänd fil så att alla visste om det och skämtade om det för att det var så konstigt.

Ja, jag är knäpp... Och jag kommer framöver ändå påstå att jag faktiskt har åkt i BOSSES FIL när jag var liten!



// Isabella

Jag har sprungit rakt fram mot en främmande famn.


Jag är ingen trädkramare, jag slickar på dem!

// Isabella

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0